Waarom een B&B?

In 2002 ben ik in Wageningen komen wonen met mijn gezin, mijn jongste dochter is hier geboren. En al snel wist ik, dit is een huis met een lange toekomst met mij/ons. We hebben nog veel om ons heen gebouwd zien worden, maar wisten dat ons uitzicht bleef zoals het vanaf het begin was. En die is wonderschoon al zeg ik het zelf. Het huis staat in een doodlopende straat met een wandel/fietspad in het verlengde van de straat. Dus als je even buiten staat is er altijd wel beweging van mensen en dieren uit de omgeving. Heerlijk vind ik dat.

Na 7 jaar hebben we een enorme verbouwing gedaan aan het huis met als resultaat een dubbele garage en een aanbouw en de kelder. Een studio en een bioscoop werden er gerealiseerd en hebben er privé zeker van genoten. Mijn toenmalige echtgenoot is in 2018 bij ons weggegaan en ik en de meiden konden gelukkig in het huis blijven wonen. Maar het werd wel een beetje groot voor ons drieën. De kelder bleken we niet zo heel veel te gebruiken en daar is de ruimte veel te mooi voor. Dus ben gaan nadenken wat zou er van deze ruimte kunnen worden gemaakt….

Ik las over een ledlamp die daglicht kon nabootsen en daardoor is het keldereffect totaal verdwenen. Een likje verf een andere vloer en wat aankleding en het is een bijzondere ruimte geworden. De lounge een relax ruimte waar je een spelletje kan spelen, lekker kan lezen, muziek luisteren, tv of film kan kijken. De bioscoop met 4K beeld en Dolby Atmos geluid is ongewijzigd en klaar voor gasten zonder al te veel inspanningen.

Nadat de vergunning bij de gemeente rond was en de financiën geregeld is de verbouwing begonnen. Sommige werkzaamheden gingen vlot andere duurde en duurde om verschillende redenen Corona of leveringsproblemen laten we het daar op houden. En in april kreeg ik een boeking of een stel hier kon slapen van 5 tot 8 augustus. Die belofte durfde ik toen wel te maken, maar dat bleek later de deadline te worden. Maar soms met wat nare woorden en diepe zuchten is het gelukt en is de Be-B klaar voor gebruik.

De website is in de maak, de aanmelding gedaan bij Bed and Breakfast.nl en niet veel later kwamen de eerste boekingen al binnen. Een voorteken van wat er komen gaat, ik hoop het.