Gisteren checkte twee heren in, papa en zoon van 7 jaar oud. Ze waren lekker op tijd, na het welkomstwoord en korte rondleiding gingen de heren op ontdekking wat er allemaal aan vermaak te zien en te beleven is. Het kostte de jonge gast niet veel moeite om een film uit te kiezen; Buurman en Buurman bouwen een huis, dat gingen ze dan ook na het avondeten bekijken. Maar zover was het nog niet…. even iets lekkers gedronken, appelsap op speciaal verzoek even in het assortiment opgenomen. De eerste dartpijlen zaten al snel in het dartbord en het balletje van de voetbaltafel rolde van het ene naar het andere doel. En even voordat de klok 17:00 uur sloeg was er ineens bezoek voor de kleine man. Een mooie Kerstman kwam aan en bracht een klein presentje mee. Samen zijn er leuke foto’s gemaakt en voor mama een boodschap gefilmd. De jongeman was in zijn nopjes.

Niet veel later ging hij samen met zijn vader naar de Mc Donalds in Heteren en het duurde even voordat ze terug waren, ik hoorde later dat ze nog wat kindervuurwerk hadden afgestoken voordat ze weer terugkwamen naar de Be-B.

En toen was het zover, Buurman en Buurman werd afgespeeld en de appelsap werd samen met de popcorn opgepeuzeld. Om 21:00 uur was het de bedoeling dat de jonge man ging slapen, maar hij was nog erg opgewonden van de dag en heeft nog even nagepraat met zijn papa.

Vroeg in de ochtend bleek hij alweer wakker en gingen ze samen naar de lounge even lekker ontspannen wakker worden. Wat denk je dat er gebeurde? De aanstaand wereld kampioen had al een Bulls Eye gegooid voor het 9 uur was.

Net op tijd blijkbaar omdat het ontbijt al vers was bereidt en alles wat er besteld was kon er worden genuttigd. Er zaten zelfs twee marshmallows bij, speciaal voor de jongste.

Het eerste deel van het ontbijt was op en de gang was er even uit om lekker door te eten, net op tijd om even mee te helpen met het voeren en aaien van de Vlaamse Reuzen. Billie en Beertje vonden het erg leuk dat er een blij persoon mee kwam om de brokjes te geven. Ze kauwden snel alsof ze echt honger hadden en konden ze in alle rust geaaid worden en iedereen was erg ontspannen. Toen vertelde ik over de vissen, die wilde hij ook wel voeren en niet veel later stonden we aan de rand van de vijver. Het manneke keek en wees, “Kijk daar papa wat een grote vis!”.

Tegen 11:00 uur moest er even de balans worden opgemaakt en het einde van deze leuke dag in de Be-B zat eraan te komen. De tanden nog even poetsen en dan gingen ze vertrekken. Of we nog even een selfie met ons drie├źn wilde maken. “Natuurlijk!” zei ik en ging daarna weer naar mijn eigen woonkamer. Ik zie jullie straks nog een keer dan zal ik jullie uitzwaaien. “Echt?” vroeg de kleine Smurf. Enkele ogenblikken later hoorde ik hem zachtjes huilen, hij wilde nog niet gaan, hij vond het hier zoooooo leuk.

Toch was hij vrolijk toen hij in de auto klom en hij naar mij zwaaide en riep “Tot de volgende keer!”